Android Webview Nasıl Etkinleştirilir?

Android webview’i etkinleştirmek isteyenlerin takip etmesi gereken aşamalar vardır. Aşamalar doğru şekilde izlendiği takdirde Android sistemi başlayabilecektir. Böylelikle uygulamalarda görülen sorunlar da en aza indirilir ve güncellemeler alınmaya devam edilir. Android system Webview’in pasiften aktif hale getirilmesi için takip edilmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • Android cihazın ayarlarının açılması
  • Ayarlar bölümünde yer alan uygulamalar sekmesinin açılması
  • Yeni ekranda karşılaşılan Android system webview’in açılması
  • Aktifleştirmeye izin verilmesi
  • Onaylanması

Eğer sistem kendiliğinden pasif hale gelmiş ise bu yöntem kullanılarak aktif hale getirilebilir. Etkinleştirme esnasında sorun yaşanıyor ise yetkili kişiler ile iletişime geçilmesi önerilir. Çoğunlukla bu yöntem ile durumu ve sistemi düzeltmek ve etkinleştirme sorunu çözmek mümkündür.

Ancak bu yöntem kullanılamadığı takdirde ya da onay verilmesine karşın hala sistem etkin hale gelmiyor ise uzman desteği alınmalıdır. Android Webview ayarlar bölümünden rahatlıkla aktif hale getirilen bir sistem olmasına karşın yazılım temelli sorunlar ile karşılaşılabilir. Cihazın güncellemelerinin doğru olup olmadığının teyit edilmesi önerilmektedir.

Android Webview Nedir?

Android sistem Webview tanımı Google tarafından yapılmıştır. Yapılan tanıma göre bu sistemin temelde 1 bileşen olduğu ortaya çıkarılmıştır. Çevrim içi ortamda içerik gönderilmesine ve bunların gösterilmesine izin veren bir sistemdir. Doğru şekilde kullanılmadığı takdirde uygulamalarda farklı problemler ortaya çıkabilmektedir. Dolayısıyla Android sistem Webview oldukça önemli bir sistemdir. Web içeriklerinin uygulamada görünmesi olarak da yorumlanabilen açıklaması bulunur.

Çoğunlukla 3. parti uygulamalar üzerinden işlem yapar ve hem cihazın güvenliğini ve korunmasını hem de sistemin doğru çalışmasını sağlar. Android Webview sistem üzerinden yapılan işlemler iyileştirme odağındadır. Google tarafından yapılan çalışmalar, güncellemeler, iyileştirmeler ve diğer sistem hata düzeltme unsurları otomatik olarak Android Webview üzerinden cihaza aktarılır. Dolayısı ile sistem oldukça önemlidir ve aktif halde olması gerekir.

Android Webview Devre Dışı Bırakılırsa Ne Olur?

Android sistem Webview devre dışı bırakıldığında olası sorunlar kendini göstermeye başlar. Sistem devre dışı bırakıldığında özellikle uygulamalar üzerinde hatalar görülmeye başlanmaktadır. Bu hatalar hem güncelleme üzerine hem de uygulamaların doğru çalışmasına yöneliktir. Android Webview devre dışı bırakıldığında ortaya çıkan sorunların her biri geride kalan sistemin yetersiz olması ile ilişkidir.

Sistem devre dışı bırakıldığında karşılaşılan hatalar çoğunlukla sistem odağıdır. Kullanıcının doğrudan bir hata payının olma ihtimali çoğunlukla düşüktür. Devre dışı bırakılan sistem güncellemeleri alamaz ve uygulamaların güncellemeler doğrultusunda başlatılmasına izin verilmez. Bu durum sonucunda ise uygulamalar kendiliğinden kapanabilir, hiç açılmayabilir ya da sürekli olarak sorun çıkarabilirler.

Android Webview Gerekli Mi?

Android sistem webviewin gerekliliği çoğu kişi tarafından sorgulansa da uzmanlar tarafından gerekli olduğu söylenmektedir. Uygulamaların içeriklerini gösterebilmeleri için bu sisteme ihtiyaçları vardır. Bu sistem olmadığı takdirde ana parça yani asıl işlev yerine getiremiyor demektir. Devre dışı bırakılması ya da pasif hale getirilmesi gibi durumlar karşısında uygulamalarda sorun çıkmaya başlar. Bul sorunlar ise tamamen sisteme yöneliktir ve uygulamalar çoğunlukla çalışamayacak duruma gelirler ve bu durum cihazı olumsuz etkiler.

Uzmanlar bu konuda ne diyor?

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre, bu sistemin gerekliliği tartışılmazdır. Uygulamaların doğru şekilde kullanılması ve cihazın herhangi bir sorun ile karşılaşmaması adına Android system webview’in doğru şekilde kullanılması önerilir. Gerekli olduğu için zaman zaman güncellemelerin yapılması ve ancak güncelleme dışında uygulamanın hasar görmemesi için sistem değişikliği yapılmaması tavsiye edilmektedir. Android Webview zorunlu ve dolayısı ile gerekli olan bir sistemdir.

Android Webview Ne İşe Yarar?

Android sistem webview’in işlevi uygulamaların doğru çalışması ve güncellemelerin doğru şekilde kullanılmasının sağlanmasıdır. Androwid Webview sistemi uygulama içi bilgilerin web ekranında kullanılmasına odaklanılır. Bu odak doğrultusunda ise işlevi şu şekilde açıklanabilmektedir:

  • Android Webview, işletim sisteminin bir parçasıdır.
  • Temel parçalar arasında bulunur ve gereklidir.
  • Uygulama içindeki bilgi, sayfa ve içeriklerin web sitesi üzerinde görüntülenmesini sağlar.
  • Uygulamanın masaüstü ya da web sitesi üzerinden (tarayıcı) görüntülenmesi mümkün kılınır.
  • Sayfalar arası trafiği arttırır ve yönlendirme sağlar.
  • Tarayıcı işlevi yükler.

Herkesin kullanması gereken bir uygulama mı:

Android system webview incelendiğinde işlevleri sebebi ile birçok Android uygulama tasarımcısı ve yöneticisi tarafından tercih edildiği görülmüştür. Bu durum sadece yönetici ve tasarımcılar için değil aynı zamanda kullanıcılar için de avantaj yaratır. Android işletim sistemine sahip akıllı cihaz kullanan kişiler cihazdan yüksek verim alabilmek için bu tarz ek sistemlere ihtiyaç duyabilir. Aynı durum çoğu zaman IOS temelli işletim sistemleri için de geçerlidir.

Android Webview Neden Sürekli Güncellenir?

Android System Webview güncellenme nedeni farklı olabilmektedir. Uygulamaların güncel olup olmamasına ve sürüme bağlı olarak sürekli karşılaşılan problemler arasında güncelleme sorunu yer alır. Aynı zamanda sistemin farklı kullanıcılar tarafından kullanılması ve farklı Android yazılımlarına sahip olması da güncelleme sorunu çıkarabilmektedir. Sürekli olarak güncelleme istenmesiyle karşılaşılıyor ise uygulamanın sıfırdan yüklenmesi gerekebilir.

Sıfırdan yükleme işe yaramazsa?

Uygulamanın sıfırdan yüklenmesi, işe yaramadığı noktada aktifleştirme ve pasifleştiren seçeneklerinin değiştirilmesi de 1 çözüm önerisidir. Android webview sistemi etkinleştirildiğinde hala güncelleme ile karşılaşılıyor ise komple Android cihazın sıfırlanması ya da sistem geri yüklemenin yapılması tavsiye edilmektedir.

Bu unsurlara karşın hala güncelleme talebi devam ettiği takdirde kişilerin yetkili servis ile iletişime geçerek sorunu çözmelerini talep etmeleri gerekir. Yazılım, temelli problemlerden dolayı oluşan sorunlar, kullanıcıların hatalarını içermemektedir. Kullanıcı hatası olmayan durumlarda yetkili servisten destek almak olası diğer problemlerin gerçekleşme ihtimalini azaltır.

Android Webview Kullanılmak Zorunda Mı?

Android webview kullanması zorunlu olanlar işletim sisteminin sürümüne göre belirlenmiş kategorilerde yer alan kişilerdir. Bu kişilerin cihazları şu sistemlere sahip ise mutlaka Android webview’in güncel ve aktif olduğunu teyit etmeleri gerekir:

  • Android 10 işletim sistemi
  • Android 11 işletim sistemi
  • Android 12 işletim sistemi

Bu sistemleri kullanan kişilerin güvenlik ve uygulama kolaylığı gibi çeşitli sebeplerden dolayı Android Webview’i kullanmaları önerilmektedir. Güncellemelerin düzenli olarak denetlenmesi ve kişilerin güncellemeleri aksatmaması da öneriler arasında bulunur. Sistemden en iyi şekilde yararlanabilmek için güncellemelerin kaldırılmaması ve sistemin doğru şekilde kullanılması önem taşır. Hem cihazın güvenliği hem de kullanılabilirliği için üretilmiş olan bu sistemler Android sisteminin temel parçalarını oluşturur.

Webview Güncellemesi Nasıl Kaldırılır?

Webview güncellenmesini kaldırmak için devre dışı bırakmak gerekir. Devre dışı bırakma işlemi ise ayarlardan yapılmaktadır. Android webview ekranından devre dışı bırak seçeneğinin kullanılması ile güncelleme kaldırılabilir. Güncellemeyi etkin hale getirmek kadar pasif duruma çekmek de kullanıcıların alabileceği bir karardır. Ancak birçok uzman tarafından Android sistemlerinde bu tarz uygulamaların doğru şekilde kullanılması önerilir. Webview pasif hale getirildiğinde cihazda yüklü olan uygulamalar sorun yaşamaya başlayabilir.

Uygulamaların kendiliğinden kapanması ve olası güncellemeleri yüklemeleri sistemin kapalı olmasından kaynaklanabilir. Dolayısıyla birçok uzman sistemin kaldırılmamasını ve pasif hale getirilmemesini önermektedir. Android webview aktif halde kullanıldığında olası sorunlar en aza indirilir. Güncellemeye bağlı problemler ile karşılaşılmasına karşın çoğu zaman akıllı cihazın ve içerisindeki uygulamaların en iyi ve doğru şekilde çalışması Android System Webview özelliğine bağlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir